Et KIU-medlems fortælling om sit ophold på Løgumkloster

02-08-2017
KIU har sponsoreret en uge på Løgumklosters Refugium til bl.a. dette medlem, som her fortæller om sit ophold, og hvordan oplevelsen har været fyldt med fordybelse, refleksion og ikke mindst afslapning.

"Først 1000 tak for at jeg fik muligheden for at komme med til Løgumkloster. Det var en hel fantastisk, men også en hård uge.

Løgumkloster er virkelig stedet til fordybelse, afslapning, gåture i skønne omgivelser og ikke mindst fantastisk lækker mad. Dejligt at møde en masse skønne kvinder, som er i samme situation som en selv, på godt og ondt - det giver hurtig et sammenhold, som er hel specielt. Det var så berigende og befriende, at kunne snakke om de ting, andre ikke forstår, og som man er vant til enten at holde for sig selv, eller skulle forklare igen og igen, og folk så alligevel ikke forstår det.

Jeg synes, at samtlige kurser var rigtig gode. Der er meget stof til eftertanke, mange ting at arbejde videre med, og de var alle rigtig gode til, at holde det hele på et plan hvor alle kan være med. Foredragsholderne, forstander osv. var helt på niveau med os deltagere. Det at man spiser alle måltider sammen og møder dem rundt omkring, gør at man ikke kun ser dem som "lærerne", men også får en masse gode " mere private" snakke med dem - det var rigtig rart. I løbet af ugen, hvor man fik snakket om rigtig mange ting, fik sunget, grinet, grædt oplevede jeg, at føle en indre ro, hvilket jeg blev noget overrasket over - jeg føler jeg har fået en masse redskaber til at komme videre. Der er mange ting, der skal bearbejdes og bundfælde sig - og alt det vi har været igennem fylder stadig rigtig meget, på den gode måde. Det er svært at fremhæve noget bestemt. Jeg synes at alle temaer/emner supplerede hinanden rigtigt godt, gav mening og gik i sidste ende mod det samme mål: at få balance i krop og sind, at rejse sig og komme gennem livets svære faser, og få det bedste ud af livet, selvom man har det dårligt og ikke altid kan se en mening med tingene. Når det så er sagt, skal man jo også erkende at det ikke altid er nemt, og det også er okay at være ked af det, bekymret og trist. Alt sammen en utrolig svær balancegang, som vi alle kendte til og slås med. Nu håber jeg, at det lige så stille hjælper mig videre og hjælper mig i de svære stunder.

Det var SÅ fantastisk, at have en uge, hvor man kun skulle tænke på sig selv - ingen madlavning, rengøring, arbejde, mand og børn - kun sig selv.

Endnu engang 1000 tak for en skøn uge"