Løgumkloster Refugium: Tilbage til livet - for dig, der har eller har haft kræft

"Tilbage til Livet" på Løgumkloster Refugium afholdes d. 15. - 20. september 2024.

Se programmet her

Løgumkloster Refugium 2020

Løgumkloster Refugium er beliggende i smukke og rolige omgivelser i Sønderjylland

Når kræftbehandlingen er overstået, og man igen begynder “at få øjne”, så er den verden, man møder på én gang den samme velkendte verden og samtidig total forandret. Disse dage i Refugiets smukke rammer sætter på forskellig vis fokus på “den forandrede verden” og de udfordringer, den rummer.

Løgumkloster Refugium 2020

Læs her, hvad KIU-medlemmer har skrevet om deres ophold på kurset:

Skøn, skøn uge.
Dejligt sted,  gode aktiviteter, super forplejning og fantastiske kvinder. Meget berigende og rørende.

- KIU-medlem, deltager på Løgumkloster Refugium 2023 


"Først 1000 tak for at jeg fik muligheden for at komme med til Løgumkloster. Det var en hel fantastisk, men også en hård uge.

Løgumkloster er virkelig stedet til fordybelse, afslapning, gåture i skønne omgivelser og ikke mindst fantastisk lækker mad. Dejligt at møde en masse skønne kvinder, som er i samme situation som en selv, på godt og ondt - det giver hurtig et sammenhold, som er hel specielt. Det var så berigende og befriende, at kunne snakke om de ting, andre ikke forstår, og som man er vant til enten at holde for sig selv, eller skulle forklare igen og igen, og folk så alligevel ikke forstår det.

Jeg synes, at samtlige kurser var rigtig gode. Der er meget stof til eftertanke, mange ting at arbejde videre med, og de var alle rigtig gode til, at holde det hele på et plan hvor alle kan være med. Foredragsholderne, forstander osv. var helt på niveau med os deltagere. Det at man spiser alle måltider sammen og møder dem rundt omkring, gør at man ikke kun ser dem som "lærerne", men også får en masse gode " mere private" snakke med dem - det var rigtig rart. I løbet af ugen, hvor man fik snakket om rigtig mange ting, fik sunget, grinet, grædt oplevede jeg, at føle en indre ro, hvilket jeg blev noget overrasket over - jeg føler jeg har fået en masse redskaber til at komme videre. Der er mange ting, der skal bearbejdes og bundfælde sig - og alt det vi har været igennem fylder stadig rigtig meget, på den gode måde. Det er svært at fremhæve noget bestemt. Jeg synes at alle temaer/emner supplerede hinanden rigtigt godt, gav mening og gik i sidste ende mod det samme mål: at få balance i krop og sind, at rejse sig og komme gennem livets svære faser, og få det bedste ud af livet, selvom man har det dårligt og ikke altid kan se en mening med tingene. Når det så er sagt, skal man jo også erkende at det ikke altid er nemt, og det også er okay at være ked af det, bekymret og trist. Alt sammen en utrolig svær balancegang, som vi alle kendte til og slås med. Nu håber jeg, at det lige så stille hjælper mig videre og hjælper mig i de svære stunder.

Det var SÅ fantastisk, at have en uge, hvor man kun skulle tænke på sig selv - ingen madlavning, rengøring, arbejde, mand og børn - kun sig selv.

Endnu engang 1000 tak for en skøn uge"

- KIU medlem, deltager på Løgumkloster Refugium 2017