KIU - Kræft I Underlivet

Vi er en landsdækkende forening med 425 medlemmer, som på et medmenneskeligt grundlag hjælper og støtter kvinder, der har eller har haft kræft i underlivet samt deres pårørende.

Vi er en gruppe kvinder, der har eller har haft kræft i underlivet.

Vi ved ud fra egne erfaringer, at der er et stort behov for at tale med andre, der har været i en lignende situation og kan svare på nogle af de ikke lægelige spørgsmål, der kommer, når man får en kræftsygdom.

Vi er alle frivillige, og vore kontaktpersoner og vejledere har deltaget i kurser hos Kræftens Bekæmpelse, der kvalificerer dem til at støtte og vejlede andre.

Vores formål er:

  • at vejlede og støtte kvinder, der har eller har haft kræft i underlivet
  • at skabe åbenhed og debat om underlivskræft
  • at arbejde for at forbedre forholdene for kvinder, der har eller har haft kræft i underlivet
  • at arbejde på at forbedre overlevelsesmulighederne for kvinder med underlivskræft
  • at informere kvinder med kræft i underlivet, deres pårørende samt andre interesserede gennem møder, KIU-blade etc.
  • at arbejde for at skabe et stærkt landsdækkende netværk af kontaktpersoner, og inspirere og støtte kontaktpersonerne til at oprette KIU-netværksgrupper

Protektor for KIU Ghita Nørby. Foto: Bjørn Inge Karlsen

KIUs protektor

Foreningens protektor er kongelig skuespillerinde Ghita Nørby.

Ghita Nørby fik konstateret underlivskræft i 1993. I bogen "Vi længe leve", som er udgivet på Kroghs Forlag, fortæller hun om sin sygdom:

"Det er et stort arbejde at have så stor en sygdom. Det kræver mange kræfter af patienten og af de nære omgivelser. Jeg må give Karen Blixen ret, når hun siger: "Alle mennesker bliver ulykkelige. Det er ikke interessant. Det interessante er, hvordan man tackler det." Det er opgaven, også når det gælder kræft."


KIU - Kræft I Underlivet

Vi er stolte af at være en del af ENGAGe

Vi er med i The European Network of Gynaecological Cancer Advocacy Groups (ENGAGe), fordi de har en vision om at forebygge underlivskræft og fremme adgangen til den bedste behandling.

Dette europæiske netværk har blandt andet fokus på at øge samarbejdet på tværs af nationale patientforeninger, formidle information og dele de bedste erfaringer for at styrke kvaliteten af behandlingerne i hele Europa. Læs mere om ENGAGe på deres hjemmeside.

 
Besøg cancer.dk

 

Læs om livmoderhalskræft, livmoderkræft, æggestokkræft, vulvacancer og kræft i skeden på cancer.dk

 

Besøg cancer.dk