Senfølger

Behandlingen af underlivskræft er blevet bedre – der er stadig flere kvinder, der bliver kræftfri. Det er en stor lettelse at få at vide, at man er kræftfri, men mange kræftpatienter oplever at få senfølger, der gør det svært at komme videre.

Sundhedsstyrelsen har defineret senfølger på følgende måde:
"Senfølger er helbredsproblemer, der opstår under primær behandling og bliver kroniske, eller som opstår og manifesterer sig måneder eller år efter behandlingen er afsluttet. Senfølgerne omfatter ny primær kræftsygdom og fysiske, psykiske eller sociale forandringer, der er en følge af kræftsygdommen og/eller behandlingen af denne. " (Kilde: Sundhedsstyrelsen)

Foldere om senfølger

Team for Senfølger efter Kræft i Bækkenorganerne ved Aarhus Universitetshospital har udarbejdet en række foldere om nogle af de senfølger, kræftpatienter kan opleve. Du finder dem herunder:


Senfølger

Ernæring til kræftpatienter med tarmproblemer

I denne pjece kan du finde råd om ernæring ved tarmproblemer efter behandling for kræft i tarm, urinveje og kønsorganer.

Du kan læse mere om kost, diarre, oppustethed, stomi-venlig kost og meget andet.

Hent folderen her


Senfølger

Tarmproblemer efter kræft

I denne pjece kan du finde information om tarmproblemer efter kræft i tarm, urinveje og kønsorganer samt udredning og behandlingsmuligheder af disse.

De tarmproblemer, man oplever, afhænger af, hvor kræftknuden har siddet. Pjecen er inddelt i afsnit, der beskriver de tarmproblemer, der kan opstå afhængigt af, hvor din kræftknude har siddet.

Hent folderen her


Senfølger

Seksuelle problemer efter kræft

I denne pjece kan du finde information om seksuelle problemer efter kræft i tarm, urinveje og kønsorganer og udredning samt behandlingsmuligheder af disse.

Hent folderen her


Senfølger

Vandladningsproblemer efter kræft

I denne pjece kan du finde information om vandladningsproblemer efter kræft i tarm, urinveje og kønsorganer og udredning og behandlingsmuligheder af disse.

Hent folderen her